Pályázatok | KORAX Gépgyár Kft.
HU
EN
RU

Egyedi multi-laterális raklap gyártósor technológiai kutatása, kifejlesztése és speciális műanyag hajtogatási technológia megvalósítása

Az első munkaszakasz (2017.07.01-2018.06.30) eredményei

A projekt a szakirodalmi kutatásokkal kezdődött meg, ennek során a különböző papír és polimer alapanyagú raklap gyártása során alkalmazott tulajdonság módosító eljárások hatásának a vizsgálata történt meg a Miskolci Egyetemmel együttműködve. Ezt követően meg kellett határozni a kutatáshoz szükséges rendszerek paramétereit, illetve megtörtént a kutatást szolgáló rendszerek részegységeinek precíziós legyártása, az ehhez szüksége alapanyag beszerzések. Ezekkel az eszközökkel tudtuk megkezdeni a kutatásokat, laboratóriumi vizsgálatokat. A gyártásban és paraméterek meghatározásában az Arba Fémtech Kft-vel működtünk együtt. A következő munkafázisban szintén az Arba Fémtech Kft-vel együttműködve a KORAX Gépgyár Kft-től kapott követelmények és rajzok alapján elkészültek a multi materiális raklap gyártósor részegységei, amik már a komplett gyártósor szerves részét képezhetik, ezzel párhuzamosan már megkezdődtek a tesztelések, illetve a gépek legyártásához szükséges alapanyagok beszerzései. A munkafázissal párhuzamosan folyt a kutatáshoz szükséges rendszerek működtetéséhez szükséges hardveres és szoftveres rendszerek, az elektronikai részek kutatása és meghatározása, melyben a Gamma Analcont Kft-vel működtünk együtt, megtörténtek az ehhez szükséges elektronikai alapanyagok beszerzései. A Miskolci Egyetemmel megkezdett szakirodalmi kutatásokat a Gravitas B.V.Á Kft-vel folytattuk, mely során a papír és polimer alapanyagokon végeztünk különböző hatásvizsgálatokat (dinamikus mechanikus analízis, 3PB típusú hajlítóvizsgálat, monoton húzóvizsgálat, monoton szakítóvizsgálat). A munkaszakasz folyamán a Vanessia Kft. folyamatosan biztosította a projektmenedzsment tevékenységet, továbbá megkezdődött a kötelező nyilvánossági elemek elkészítése. A projekt előrehaladása a tervezettek szerint megvalósult.


Sajtóközlemény
Mintaoltalommal védett lépőlemezek beépítésével emberi fogyasztásra alkalmas szójacsíra előállítására és tartósítására alkalmas speciális technológiai sor és a gyártási technológia kialakítása

A szójacsírázatatási eljárás ma a világban nem ismeretes és amely folyamatot partnerünk szabadalommal védett le a világ számos országában. A projekt szellemi hozzáadott értéke az emberi fogyasztásra alkalmas egészséges élelmiszer alapanyag előállító technológia és annak cél szerinti speciális gyártóberendezései, különös újdonság a kombinált nagyüzemi csíráztató és hőkezelő berendezés és technológia, amire idáig még laboratóriumi kísérletek sem voltak.
Projektünk eredménye a szójacsíráztatási folyamat pontos, nagyüzemi körülmények között is alkalmazható technológiai paraméterek meghatározása, egy komplett kisüzemi technológiai sor, valamint egy nagyüzemi csíráztató-hőkezelő kombinált berendezés prototípusának elkészítése, tesztelése a saját Formatervezési Mintaoltalommal rendelkező perforált lemezalkatrészeink beépítésével. Legalább 2 különböző méretű göngyöleg, vagy eszközmosó berendezés terveinek és min. 1 prototípusának elkészítése, tesztelése a csíráztatási technológia rendkívüli higiéniai előírások által megkövetelt, eddig nem létező szárítási paramétereket biztosító új szárító, lefúvató egységgel, vízvisszaforgató, extra energia- és víztakarékos kivitelben.
Végeredmény: bemutatható, működő kiskapacitású, komplett szójacsíráztató és tartósító technológiai sor, a végén mosóberendezéssel, technológiai leírással, paraméterekkel, azaz teljes gyártási know-how-al.

GINOP-2.1.7-15-2016-02068
„A Korax Gépgyár Kft. kapacitásbővítő projektje a Közép-Magyarországi régióban”

VEKOP-os pályázatunkkal lehetőségünk nyílt Ráckevei üzemünk fejlesztésére. A projekt célja volt a napelem gyártási ágazat termelésnövelése, valamint a gépgyártó ágazat csőhajlító kapacitásnövelése. A fejlesztésnek részben direkt kapacitásnövelési, részben a nehezen megszerezhető piacokon vevőmegtartási célja volt. Ezen kívül fontos szempont volt a környezeti szempontok figyelembe vétele és az üzemeltetési költségek hosszú távú fajlagos csökkentése.

VEKOP-1.2.1-16-2016-00067
GINOP-1.2.1-14-2014-00499 - Korax Gépgyár Kft. kapacitásbővítő projektje

A projekt keretében rábapatyi telephelyünk termelési kapacitásának bővítése érdekében kerültek beszerzésre eszközök, illetve történt informatikai fejlesztés. A projekt 2014.11.25-én kezdődött meg a csiszológép megrendelésével. Projektünk 2016.04.06-án fejeződött be az utolsó eszköz üzembehelyezésével.

GINOP-1.2.1-14-2014-00499
TÁMOP-2.1.3.B-12/2 Munkahelyi képzések támogatása középvállalkozások számára a konvergencia régiókban

Cégünk vezetőséges 2012 tavaszán úgy döntött, hogy az Új Széchenyi Terv akkori pályázati lehetőségeit megragadva, különféle szakmai és kompetenciafejlesztő képzésben kívánja részesíteni dolgozóit. Bár a beadási időpont folyamatosan tolódott júliusban sikerült az elsők között beadni pályázatunkat „Képzések a KORAX Gépgyár Kft-nél” címmel.

Miután az akkori pályázati kiírás lehetőséget biztosított a képzések elindítására „saját felelősségre” így már 2012 október 11-től elindítottuk az érintésvédelmi felülvizsgáló képzést 1 fővel, később a villámvédelmi felülvizsgáló képzést 1 fővel és novemberben az emelőgép kezelő képzéseket 4 fővel. Következő képzésünk, minősített hegesztői képzés, 2013 májusában zajlott, 5 fő 6 minősítést szerzett, ezzel is garantálva partnereink felé szakértelmünket és a minőségi gyártást. Hogy kereskedőink tudását is felfrissítsük, 2013 októberében, tárgyalástechnika képzésen vettek részt. A hátralévő képzéseket, 2014 tavaszán valósítottuk meg. Februártól áprilisig tartott 5 kollégánk részére a napelem szerelő képzés. Márciusban pedig megkezdődött az angol nyelvi képzés, fizikai és szellemi állományban állók számára egyaránt. Kezdő csoportunk 7 fővel, haladó csoportunk szintén 7 fővel indult. Az angol képzés május 28-án fejeződött be, így június elején megtarthattuk az informatikai készségek fejlesztését szolgáló utolsó képzésünket is 8 fővel. A projektet 2014 június 10-én zártuk le. A képzéseket mindenki sikeresen elvégezte.

Közben, 2013 júliusában aláírásra került projektünk támogatási szerződése is, mely alapján, 100%-os támogatás intenzitás mellett, utófinanszírozásban, 11.386.142,-Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból. A projekt keretében 2 kifizetési kérelmet és a záró beszámolót nyújtottunk be. Alábbiakban olvashatják hivatalos sajtótájékoztatónkat is.

Bízunk benne, hogy a fenti képzésekkel sikerült kollégáink szaktudását és képességeit fejleszteni, melyet partnereink magasabb szintű kiszolgálására fordíthatunk.

Sajtóközlemény
"A komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” és "A KORAX Gépgyár Kft. komplex vállalti technológia fejlesztése"

A KORAX Gépgyár Kft. 2012 óta folyó projektjein keresztül, Európai Uniós pályázati támogatással fejleszti termelőeszközeit.

2011.12.27-én nyújtotta be pályázatát az Új Széchenyi Terv „A komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című KMOP-2011-1.2.1/B számú pályázati kiírás alapján, melyen 99.978.109 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az I. (KMOP-1.2.1-11/B-2011-0113) ütem Projektcíme: "Komplex Vállalti technológia fejlesztés a KORAX Gépgyár Kft.-nél" és 285.651.740 Ft összköltségvetésű. A II. (KMOP-1.2.1-11/B-2012-0031) ütem Projektcíme "A KORAX Gépgyár Kft. komplex Vállalti technológia fejlesztése", összköltsége 283.737.325 Ft.

A projektek keretében a cég, gyártó tevékenységének kiterjesztése volt az egyik cél, amit új Fiber Lézervágó gép, él és csőhajlító berendezések, domborító és toxoló berendezések, valamint hegesztőgépek és egyéb, a hatékony és minőségi gyártást elősegítő eszközökkel kívánunk elérni. A másik célunk, az informatikai technológiánk fejlesztése, mely érdekében bővítettük munkaeszközeinket, új munkaállomásokkal és szoftverekkel, valamint új lézerkód olvasó rendszer bevezetésével raktár-nyilvántartási rendszerünket is fejlesztjük.

Sajtóközlemény kezdés I. ütem
Sajtóközlemény befejezés I. ütem
Sajtóközlemény kezdés II. ütem
Sajtóközlemény befejezés II. ütem
Vállalatirányítási rendszer bevezetése (2011-2012)

Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program

HEFOP - 3.4.1. - A vállalkozói készségek és a munkavállalók alkalmazkodóképességének fejlesztését célzó képzések támogatása "készüljünk fel a változásokra"

- 2004 óta minden évben sikeresen pályázunk az ITD Hungary Zrt. Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség pályázati lehetőségeit kihasználva a következő címeken:
külföldi kiállításon kiállítóként, illetve információs standdal való részvétel egyes költségei,
idegen nyelvű prospektus és/vagy elektronikus információ-hordozók (CD, DVD, Pendrive) - 2005
idegen nyelvű weblapkészítés - 2008

- 2003-ban a Széchenyi Terv Vállalkozáserősítő Programja keretében vissza nem térítendő támogatás segítségével korszerűsítettük gépeinket egy átfogó kapacitásnövelő beruházás megvalósításával. A beruházás kizárólag olyan gépekre irányult, melyek a legkorszerűbb lemezmegmunkáló technológiát képviselik, és mind munkavédelmi, mind környezetvédelmi szempontból megfelelnek az Európai Uniós előírásoknak.
Gazdasági Versenyképesség Operatív Program

GVOP - 1.1.1 - Technológiai korszerűsítés:
"Napelem gyártó kapacitás kiépítése Ráckevén"

GVOP - 4.1.2.- Információs társadalom- és gazdaságfejlesztés, E-gazdaság fejlesztése, e-kereskedelem ösztönzése "Elektronikus kereskedelmi rendszer és WEB-áruház fejlesztése a KORAX Kft-ben"

Nyitva tartás

Üzem:
Hétfő - Péntek: 06:30 - 14:30

Vállalkozási iroda:
Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

Elérhetőség

2300, Ráckeve, Sillingi u. 30

Tel: +36/24 485 402
Központi e-mail cím: pbox@korax.hu

Közösség

Korax Gépgyár - lemezmegmunkálás, lézervágás
Minden jog fenntartva! © Korax - Napnet