Pályázatok | KORAX Gépgyár Kft.
HU
EN
RUProjekt azonosítószáma: VEKOP-5.1.1-5-1-2-16-2018-00096
Kedvezményezett neve: KORAX Gépgyár és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: KORAX Gépgyár üzemcsarnokának energetikai korszerűsítése
Támogatás összege: 22 764 426 Ft
Támogatás mértéke: 44,900001 %
Projekt leírása: A projekt keretében a Korax Gépgyár Kft. a 2300 Ráckeve, Sillingi út 30. szám alatt található székhelyén valósított meg komplex energetikai beruházást. Nyílászárócsere keretében az épület elavult kapuit, ajtajait és ablakait cseréltük
ki korszerű, jó hőtartó képességű fa, fém és műanyag nyílászárókra.
A fűtési rendszer korszerűsítése során gázkazánjainkat kondenzációs kazánra cseréltük, amelynek hatására elkerülhető a sugárzási veszteség.
A megújuló energiafelhasználás jegyében telepítésre került egy talajszondás hőszivattyús rendszer, amellyel használati melegvíz felhasználásunk jelentős részét elő tudjuk állítani.
Ezen felül megvalósult az épület homlokzatának, lábazatának és a tetőfelületnek a hőszigetelése.
A projekt eredményeképp egy energetikailag korszerű épületet kapunk, amely jelentős fenntartási költségcsökkenést jelent számunkra.
Projekt befejezése: 2021. augusztus 30.


A kedvezményezett már működő honlapján a projekthez kapcsolódó tájékoztató (esetleg aloldal) megjelenítése és frissítése a projekt fizikai zárásáig.
A kedvezményezett a már működő honlapján köteles a projektjéről információt feltölteni, és az adatokat naprakészen tartani. A projektgazdától elvárt, hogy a honlapjának főoldaláról jól látható helyen legyen elérhető az európai uniós támogatásból megvalósuló Fejlesztéseket bemutató aloldal.
A kedvezményezettnek az alábbi tartalmi elemeket szükséges megjelenítenie a honlapján a projekthez kapcsolódóan:
• a kedvezményezett neve: KORAX Gépgyár és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság
• a projekt címe: Ládamosó berendezéscsalád lefúvató és leszárító egységeinek energiahatékonysági szempontok szerinti innovatív fejlesztése
• a szerződött támogatás összege: 210 538 382 Ft
• a támogatás mértéke: 40 %
• a projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében egy olyan moduláris ládamosó berendezéscsalád lefúvató és leszárító egységeinek a megvalósítása a cél, melyet bármilyen ipari cég, már meglévő rendszerébe tudunk integrálni.
A berendezéscsalád olyan elemekből kerül felépítésre, melyek egy komplett rendszert alkotnak, a részegységek egymással csereszabatosak, így a mosó-szárító sort a tényleges felhasználás igényeihez tudjuk alakítani. A munkafolyamat ezáltal optimálisan beállítható az üzem termelékenységéhez és úgy tudjuk biztosítani a tiszta, tökéletesen száraz göngyöleget a csomagolási feladatokhoz, hogy csak a szükséges, minimális energia felhasználás történjen meg. A projektben tervezett személyi állomány fejlesztési tapasztalattal bíró mérnökökből, műszerészekből, kvalifikált forgácsoló, szerszámkészítő, lakatos, hegesztő, villanyszerelő szakmunkásokból áll. A megvalósítás helyszínéül szolgáló telephely eredeti funkciója szerint lakatosüzem, forgácsoló részleggel kiegészítve, mely 3 különböző méretű helyiségből áll. Jelen pályázat keretében megvalósítani szándékozott fejlesztésünk céljainak elérése érdekében saját teljesítés keretében egy kisebb beruházást végzünk az épületen: a projekt alkalmasságára szükség szerint bővítjük (fedett rakodótér falazattal való ellátása), valamint felújítjuk azt. A prototípus sikeres kifejlesztéséhez az alábbi eszközbeszerzéseket tervezzük: Softver kamera és szenzor rendszerhez, DYNA-PRESS 40/15 PRO EFL élhajlító, 2 db TranSteel 2700c hegesztőgép.
• a projekt befejezési dátuma: 2021. 01. 08.
• projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00314
Korax Gépgyár Kft. technológia fejlesztése


Korax Gépgyár Kft. technológia fejlesztése
• a kedvezményezett neve: KORAX Gépgyár és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság
• a szerződött támogatás összege: 68 673 150 Ft
• a támogatás mértéke: 70%
• a projekt tartalmának bemutatása:
Az elmúlt évtized fejlesztései a cégünknél, a nagy hozzáadott értékű berendezések gyártása felé fordult. Ehhez nagy értékű berendezések beszerzésére volt szükség. Az elmúlt évtizedben ennek értelmében szereztük be a lézervágó, élhajlító és csőhajlító berendezésünket. A számításaink alapján kijelenthető, hogy a beszerzések nagyságrendekkel javították a hatékonyságunkat és jövedelmezőségünket. A robotizáció ezt a hatékonyságot javíthatja tovább azzal, hogy nagyobb szériás munkákat is eltudunk látni. Ezzel nem csak az élhajlítói kibocsátásunkat tudjuk növelni, hanem a lézergép kapacitását is jobban tudjuk használni.
A beruházás lényege, hogy a meglévő élhajlító berendezéshez hozzáadunk egy robot cellát, amelynek a segítségével a berendezéshez kapcsolhatunk egy robot kart, amely alkalmassá válik nagy darabszámú és bonyolult hajlítási munkák elvégzésére. A kis darabszámú hajlítási munkáinkat a jelenleg is üzemben dolgozó szakemberek végzik.
A nemzetközi trendek is azt mutatják számunkra, hogy a hatékonyság növelése létfontosságú, amennyiben nemzetközi piacokon is szeretnénk jelen lenni a jövőben. A fejlesztés célja , hogy a jelenlegi hatékonyságot tovább tudjuk növelni, ezáltal a versenyképességünk is növekedjen az export piacokon.
A fejlesztésnek pedig a hosszútávú lényege, hogy a munkaerő megtartását megnehezítő válságos időszakokat egy nagyobb kapcsolati hálóval, a piacok diverzifikálásával tudjuk működtetni a céget.
• a projekt befejezési dátuma: 2020.12.29.
• projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00412


Projekt

Projekt azonosítószáma: GINOP-3.2.6-8-2-4-17-2018-00009
Kedvezményezett neve:KORAX Gépgyár és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe:A Korax Gépgyár Kft. tevékenységének emelt szintű digitalizálása
Támogatás összege: 35 881 300 Ft
Támogatás mértéke: 35%
Projekt leírása: A KORAX Gépgyár és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaságnál a projekt keretében bevezetésre kerül a Dyntell Track nyomonkövető és optimalizáló rendszer. A vállalkozás túlnyomó részt egyedi termékek gyártásával foglalkozik, melyek nagyon sok félkészből épülnek fel. A félkész termékek külön úton haladnak a gyártási idő alatt, és a legfőbb problémát az okozza, hogy pár félkész elkészítése lemarad a tervezettől. Ennek következménye, hogy a megfelelő szinteken az összeszerelést nem tudják elvégezni. Ezt a problémát hivatott orvosolni a Dyntell Track rendszer.
A támogatott fejlesztések által az alábbi új képességek és elérhető előnyök valósulnak meg:
1. Valós idejű riasztások létező vagy hamarosan jelentkező problémákról, melyek zavarokat okozhatnak a gyártási tevékenységben.
2. A gyártás és készletmozgás folyamatának és hatékonyságának monitorozása és analizálása.
3. Az egyes komponensek teljesítményének és megbízhatóságának mérése.
A teljes termelés menedzsmentet a DYNTELL TRACK rendszer fogja össze, végzi a teljes folyamat menedzsmentet az előre beprogramozott feltételek alapján. A Dyntell Track rendszerhez fut be az összes géptől, és nyomonkövető egységtől is az információ, melyek a termék státuszaira és hol létükre vonatkoznak. A rendszer ki tudja számolni, hogy az egyes félkészek milyen csúszásban vannak egymáshoz képest. Amennyiben csúszások lépnek fel, azokat irányítják az operátorokat.
A helymeghatározó rendszer segítségével nagy pontossággal ~0,5m belül meghatározható a termék pozíciója. A rendszernek le kell fednie a gyártócsarnok lézer, stancoló, valamint raktárt tartalmazó részét (~20m x 40m). A rendszer felbontása termékpaletták esetében 1 perc, targoncák és dolgozók esetében 5-10mp. A helymeghatározó rendszer speciális egységekből áll, melyek „belátják” az egész csarnokot. A rendszer a csarnokon belül a saját jeladó egységeit látja. Ezek a jeladó egységek felkerülnek a nyomon követett alapanyagokra, alapanyag egységekre és mint egy munkalap, végig követik a terméket az egész gyártási folyamaton. Ha több paletta anyag van és palettánként külön válik a termék, akkor lehet majd „másolni” ezeket a jeladó egységeket.
A projekt rövid távú, konkrét célkitűzése, hogy a cégnél egy IPAR 4.0 követelményeknek megfelelő informatikai rendszert vezessenek be. A rendszer segítségével a gyártott termékek átfutási ideje rövidül, a gyártás hatékonysága javulni fog. A dolgozók munkája jobban kontrollálható. A fejlesztés segítségével a Korax Kft kisebb önköltséggel és hatékonyabban a termékeit a vevőinek.
Projekt befejezése:2022. január 08.

Projekt

Projekt azonosítószáma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00922
Kedvezményezett neve: KORAX Gépgyár és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: KORAX Gépgyár Kft. komplex infokommunikációs fejlesztése
Támogatás összege: 23 992 800 Ft
Támogatás mértéke: 40%
Projekt leírása: A KORAX Gépgyár Kft. a GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00922 azonosítószámú projekt keretében komplex infokommunikációs fejlesztést hajt végre.
A fejlesztés keretében Dyntell ERP rendszer kerül bevezetésre, amelynek moduljai és funkciói a következők: Vállalati CRM, értékesítés modul: értékesítési és ügyfélszolgálati folyamatok támogatása, amellyel nő a hatékonyság és az ügyfél elégedettség. Gyártási terület modul: lehetővé teszi az alacsony alapanyag és/vagy félkész termék, illetve áru raktárkészlet-szint tartását, ileltve az alacsonyabb munkaerő ráfordítást, ezáltal optimalizálja a szükséges emberi erőforrások mennyiségét.
Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés modul: HR munkatárs munkájának segítése, optimalizálva a szükséges munkaerő ráfordítást. Kontrolling és döntéstámogatás modul: Segíti a cégvezetés munkáját, optimalizálva a szükséges munkaerő ráfordítást - lehetővé teszi a munkafolyamatok automatizálását, támogatja azok végrehajtását. Beszerzési, logisztikai terület modul: beszerzési, logisztikai feladatok ellátásának a segítése. Táv- és csoportmunka modul: térbeli és időbeli távolságok kezelése - egységes ügyviteli és vállalati információs rendszer üzemeltetése. Pénzügyi, számviteli modul: folyamatosan követi a vállalkozás üzemgazdasági- és pénzügyi eredményességét - aktuális állapotot mutat a vállalkozás szállítói kötelezettségeiről és vevői követeléseiről, likviditási terv készítése - a vállalat tulajdonában lévő tárgyi eszköz nyilvántartása, kezelése és értékelése. A projekt keretében a sikeres megvalósításhoz, a rendszer kiépítéséhez az alábbi eszközök beszerzése szükséges: Dell PowerEdge R530 szerver, 4 darab Dell Vostro Notebook, 4 db asztali számítógép és 2 darab M3 Orange OX10 2D mobil vonalkódolvasó. A projekt rövid távú, konkrét célkitűzése, hogy a cégnél egy kombinált informatikai rendszert vezessenek be. Mindezek a megkövetelt hardver- és szoftverelemek beszerzésével együtt, amivel elérhető a hatékonyság növelése és a cég belső ügyviteli folyamatainak hosszú távra jó alapot, átláthatóságot, továbbfejlődési lehetőséget biztosít. A fejlesztés eredményét terveink szerint közvetlenül az alábbi munkakörökben dolgozó kollégák fogják hasznosítani: cégtulajdonosok, cégvezetők, műszaki vezető, termelésvezető, adminisztratív munkatársak, könyvelő, projektmenedzser, kereskedelmi vezető, informatikai vezető, gazdasági vezető, üzletkötő.
Projekt befejezése: 2019. október 25.
Felújítás

Technológia fejlesztése


Támogató: Pénzügyminisztérium
Projekt azonosítószáma: PM_KKVESZKOZ_2017/45
Kedvezményezett neve: KORAX Gépgyár és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: A Korax Gépgyár Kft. kapacitásbővítő projektje a Közép-Magyarországi régióban
Támogatás összege: 60 Millió Ft
Cégünk 2018. december 18. és 2019. december 20. között valósította meg a PM_KKVESZKOZ_2017/45 számú támogatási szerződés szerinti pályázatát. A támogatott tevékenység megvalósításának helye: 2300 Ráckeve, Sillingi út 30. A támogatott tevékenység megvalósításának célja: A Korax Gépgyár Kft. tényleges piaci igényen alapuló kapacitásbővítő projektje a Közép-Magyarországi régióban, amely javítja a cég technológiai felkészültségét, versenyképességét és erőforrás-hatékonyságát.
Fejlesztési projektünkben a megjelölt fejlesztendő tevékenységhez kapcsolódó fémmegmunkálási feladatokat az új eszközökkel komplexebben tudtuk ellátni, ezáltal a gyártási folyamat jobban képes illeszkedni a jelenlegi megrendelői igényekhez. A megnövekedett igényekkel összhangban növekvő gyártási kapacitás eredményeként szükséges az anyagmozgatást elősegítendően beszerzésre kerülnie két elektromos targoncának, egy kézi vezérlésű emelő és kézi targoncának. Az összetett termelési folyamat kezelésére alkalmas vállalatirányítási rendszert vezetünk be ráckevei telephelyünkön. A megoldás magában foglalja a Gyártás modult, Értékesítés és számlázás modult, Raktárnyilvántartás és logisztika modult. A rendszer segítségével a bevezetést követően a hatékonyabb munkavégzés nyomán javul a kapacitásunk.
A projekt során beszerzett eszközök:
- 7 db Professional 750 S22 2,4 x 1,2 m és 5 db Professional 750 S16 2,4 x 1,2 m hegesztőasztal és készülék rendszer, plazmanitridált felülettel, és az összes tartozékkal. A leszorítók, pántok, csavarok és eszközök mind a hatékonyabb munkavégzést szolgálják. Az asztalfelület megrongálása nélkül van lehetőség a sablonok kialakítására, a munkadarabok felfogatására és ebből kifolyólag a precízebb munkadarabok gyorsabb elkészítésére. A két különböző asztal típust (lyuk átmérő és lyukak közötti távolság) a szerint választottuk ki, hogy milyen precíziós termék gyártására használjuk.
- 1 db Optimum CK Winho S430x1000 esztergagép, digitális pozíciókijelzővel és útmérőkkel.
- 1 db Csőhajlító gép BM 42-SA, nyomatékos nagy teljesítményű motorral NC vezérléssel, szerszámkészlettel.
- 1 db Omatic szerszámkészlet, mely a meglévő Omatic géphez tartozik. A szerszámok az évek során elhasználódtak. A pontos és precíz munkavégzéshez elengedhetetlen az új szerszámkészlet.
- 1 db Egyedi forrasztó gép CE jelöléssel. Mely optimalizálja és automatizálja a cellaforrasztást, a modulkeretezést és a modulmérés különböző fázisait.
- 2 db TOYOTA TRAIGO 8FBMK20T elektromos homlokvillás targonca került beszerzésre, a megnövekedett igényekkel összhangban, a növekvő gyártási kapacitás eredményeként szükséges anyagmozgatásra. Ezekkel a berendezésekkel mozgatjuk az általunk legyártott termékeket és a gyártáshoz szükséges alapanyagokat a raktárhely és a gyártóüzem között, használjuk továbbá a beszállítók lepakolására és a késztermékek felrakodására is elszállításkor. Ezzel a két targoncával csökkenteni tudjuk továbbá a környezetünk szennyezését is, hiszen nem gázüzemű targoncákról van szó.
- 1 db LVD élhajlítóhoz szerszámkészlet. A meglévő szerszámkészletek nem voltak megfelelőek a jelenlegi feladatokhoz, ezért a kiegészítésére volt szükség.
- 1 db IMET BS 350 SHI szalagos fűrészgép, mely közel 20 éves elhasználódott fűrész helyettesítésére került beszerzésre.
- Vállaltirányítási rendszer, Raktárnyilvántartás, logisztika, Értékesítés, számlázás, Gyártáskövetés modulok

Felújítás

Megkezdődtek a felújítási munkák.

A 90-es évek elején, az akkori technológiák úttörőjeként épült irodaépületünk mára kicsit megkopott. Új, modern építési elemek felhasználásával újítjuk fel épületünket. Nem kevés a feladat: nyílászáró csere az épület mindkét oldalán, háromrétegű Geneo ablakokra, külső szigetelés és színezés, fűtéskorszerűsítés, festés, parkettázás… Ami persze szelektálással, pakolással, költözködéssel és némi felfordulással jár. Az eredmény viszont szuper lesz! Természetesen igyekszünk, hogy kedves Partnereink ennek semmilyen hátrányát nem tapasztalják, és megújult környezetben fogadhassuk majd Őket is. Köszönjük előre is dolgozóink és partnereink türelmét!

Egyedi multi-laterális raklap gyártósor technológiai kutatása, kifejlesztése és speciális műanyag hajtogatási technológia megvalósítása

Az első munkaszakasz (2017.07.01-2018.06.30) eredményei

A projekt a szakirodalmi kutatásokkal kezdődött meg, ennek során a különböző papír és polimer alapanyagú raklap gyártása során alkalmazott tulajdonság módosító eljárások hatásának a vizsgálata történt meg a Miskolci Egyetemmel együttműködve. Ezt követően meg kellett határozni a kutatáshoz szükséges rendszerek paramétereit, illetve megtörtént a kutatást szolgáló rendszerek részegységeinek precíziós legyártása, az ehhez szüksége alapanyag beszerzések. Ezekkel az eszközökkel tudtuk megkezdeni a kutatásokat, laboratóriumi vizsgálatokat. A gyártásban és paraméterek meghatározásában az Arba Fémtech Kft-vel működtünk együtt. A következő munkafázisban szintén az Arba Fémtech Kft-vel együttműködve a KORAX Gépgyár Kft-től kapott követelmények és rajzok alapján elkészültek a multi materiális raklap gyártósor részegységei, amik már a komplett gyártósor szerves részét képezhetik, ezzel párhuzamosan már megkezdődtek a tesztelések, illetve a gépek legyártásához szükséges alapanyagok beszerzései. A munkafázissal párhuzamosan folyt a kutatáshoz szükséges rendszerek működtetéséhez szükséges hardveres és szoftveres rendszerek, az elektronikai részek kutatása és meghatározása, melyben a Gamma Analcont Kft-vel működtünk együtt, megtörténtek az ehhez szükséges elektronikai alapanyagok beszerzései. A Miskolci Egyetemmel megkezdett szakirodalmi kutatásokat a Gravitas B.V.Á Kft-vel folytattuk, mely során a papír és polimer alapanyagokon végeztünk különböző hatásvizsgálatokat (dinamikus mechanikus analízis, 3PB típusú hajlítóvizsgálat, monoton húzóvizsgálat, monoton szakítóvizsgálat). A munkaszakasz folyamán a Vanessia Kft. folyamatosan biztosította a projektmenedzsment tevékenységet, továbbá megkezdődött a kötelező nyilvánossági elemek elkészítése. A projekt előrehaladása a tervezettek szerint megvalósult.


Sajtóközlemény
Mintaoltalommal védett lépőlemezek beépítésével emberi fogyasztásra alkalmas szójacsíra előállítására és tartósítására alkalmas speciális technológiai sor és a gyártási technológia kialakítása

A szójacsírázatatási eljárás ma a világban nem ismeretes és amely folyamatot partnerünk szabadalommal védett le a világ számos országában. A projekt szellemi hozzáadott értéke az emberi fogyasztásra alkalmas egészséges élelmiszer alapanyag előállító technológia és annak cél szerinti speciális gyártóberendezései, különös újdonság a kombinált nagyüzemi csíráztató és hőkezelő berendezés és technológia, amire idáig még laboratóriumi kísérletek sem voltak.
Projektünk eredménye a szójacsíráztatási folyamat pontos, nagyüzemi körülmények között is alkalmazható technológiai paraméterek meghatározása, egy komplett kisüzemi technológiai sor, valamint egy nagyüzemi csíráztató-hőkezelő kombinált berendezés prototípusának elkészítése, tesztelése a saját Formatervezési Mintaoltalommal rendelkező perforált lemezalkatrészeink beépítésével. Legalább 2 különböző méretű göngyöleg, vagy eszközmosó berendezés terveinek és min. 1 prototípusának elkészítése, tesztelése a csíráztatási technológia rendkívüli higiéniai előírások által megkövetelt, eddig nem létező szárítási paramétereket biztosító új szárító, lefúvató egységgel, vízvisszaforgató, extra energia- és víztakarékos kivitelben.
Végeredmény: bemutatható, működő kiskapacitású, komplett szójacsíráztató és tartósító technológiai sor, a végén mosóberendezéssel, technológiai leírással, paraméterekkel, azaz teljes gyártási know-how-al.

GINOP-2.1.7-15-2016-02068
„A Korax Gépgyár Kft. kapacitásbővítő projektje a Közép-Magyarországi régióban”

VEKOP-os pályázatunkkal lehetőségünk nyílt Ráckevei üzemünk fejlesztésére. A projekt célja volt a napelem gyártási ágazat termelésnövelése, valamint a gépgyártó ágazat csőhajlító kapacitásnövelése. A fejlesztésnek részben direkt kapacitásnövelési, részben a nehezen megszerezhető piacokon vevőmegtartási célja volt. Ezen kívül fontos szempont volt a környezeti szempontok figyelembe vétele és az üzemeltetési költségek hosszú távú fajlagos csökkentése.

VEKOP-1.2.1-16-2016-00067
GINOP-1.2.1-14-2014-00499 - Korax Gépgyár Kft. kapacitásbővítő projektje

A projekt keretében rábapatyi telephelyünk termelési kapacitásának bővítése érdekében kerültek beszerzésre eszközök, illetve történt informatikai fejlesztés. A projekt 2014.11.25-én kezdődött meg a csiszológép megrendelésével. Projektünk 2016.04.06-án fejeződött be az utolsó eszköz üzembehelyezésével.

GINOP-1.2.1-14-2014-00499
TÁMOP-2.1.3.B-12/2 Munkahelyi képzések támogatása középvállalkozások számára a konvergencia régiókban

Cégünk vezetőséges 2012 tavaszán úgy döntött, hogy az Új Széchenyi Terv akkori pályázati lehetőségeit megragadva, különféle szakmai és kompetenciafejlesztő képzésben kívánja részesíteni dolgozóit. Bár a beadási időpont folyamatosan tolódott júliusban sikerült az elsők között beadni pályázatunkat „Képzések a KORAX Gépgyár Kft-nél” címmel.

Miután az akkori pályázati kiírás lehetőséget biztosított a képzések elindítására „saját felelősségre” így már 2012 október 11-től elindítottuk az érintésvédelmi felülvizsgáló képzést 1 fővel, később a villámvédelmi felülvizsgáló képzést 1 fővel és novemberben az emelőgép kezelő képzéseket 4 fővel. Következő képzésünk, minősített hegesztői képzés, 2013 májusában zajlott, 5 fő 6 minősítést szerzett, ezzel is garantálva partnereink felé szakértelmünket és a minőségi gyártást. Hogy kereskedőink tudását is felfrissítsük, 2013 októberében, tárgyalástechnika képzésen vettek részt. A hátralévő képzéseket, 2014 tavaszán valósítottuk meg. Februártól áprilisig tartott 5 kollégánk részére a napelem szerelő képzés. Márciusban pedig megkezdődött az angol nyelvi képzés, fizikai és szellemi állományban állók számára egyaránt. Kezdő csoportunk 7 fővel, haladó csoportunk szintén 7 fővel indult. Az angol képzés május 28-án fejeződött be, így június elején megtarthattuk az informatikai készségek fejlesztését szolgáló utolsó képzésünket is 8 fővel. A projektet 2014 június 10-én zártuk le. A képzéseket mindenki sikeresen elvégezte.

Közben, 2013 júliusában aláírásra került projektünk támogatási szerződése is, mely alapján, 100%-os támogatás intenzitás mellett, utófinanszírozásban, 11.386.142,-Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból. A projekt keretében 2 kifizetési kérelmet és a záró beszámolót nyújtottunk be. Alábbiakban olvashatják hivatalos sajtótájékoztatónkat is.

Bízunk benne, hogy a fenti képzésekkel sikerült kollégáink szaktudását és képességeit fejleszteni, melyet partnereink magasabb szintű kiszolgálására fordíthatunk.

Sajtóközlemény
"A komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” és "A KORAX Gépgyár Kft. komplex vállalti technológia fejlesztése"

A KORAX Gépgyár Kft. 2012 óta folyó projektjein keresztül, Európai Uniós pályázati támogatással fejleszti termelőeszközeit.

2011.12.27-én nyújtotta be pályázatát az Új Széchenyi Terv „A komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című KMOP-2011-1.2.1/B számú pályázati kiírás alapján, melyen 99.978.109 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az I. (KMOP-1.2.1-11/B-2011-0113) ütem Projektcíme: "Komplex Vállalti technológia fejlesztés a KORAX Gépgyár Kft.-nél" és 285.651.740 Ft összköltségvetésű. A II. (KMOP-1.2.1-11/B-2012-0031) ütem Projektcíme "A KORAX Gépgyár Kft. komplex Vállalti technológia fejlesztése", összköltsége 283.737.325 Ft.

A projektek keretében a cég, gyártó tevékenységének kiterjesztése volt az egyik cél, amit új Fiber Lézervágó gép, él és csőhajlító berendezések, domborító és toxoló berendezések, valamint hegesztőgépek és egyéb, a hatékony és minőségi gyártást elősegítő eszközökkel kívánunk elérni. A másik célunk, az informatikai technológiánk fejlesztése, mely érdekében bővítettük munkaeszközeinket, új munkaállomásokkal és szoftverekkel, valamint új lézerkód olvasó rendszer bevezetésével raktár-nyilvántartási rendszerünket is fejlesztjük.

Sajtóközlemény kezdés I. ütem
Sajtóközlemény befejezés I. ütem
Sajtóközlemény kezdés II. ütem
Sajtóközlemény befejezés II. ütem
Vállalatirányítási rendszer bevezetése (2011-2012)

Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program

HEFOP - 3.4.1. - A vállalkozói készségek és a munkavállalók alkalmazkodóképességének fejlesztését célzó képzések támogatása "készüljünk fel a változásokra"

- 2004 óta minden évben sikeresen pályázunk az ITD Hungary Zrt. Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség pályázati lehetőségeit kihasználva a következő címeken:
külföldi kiállításon kiállítóként, illetve információs standdal való részvétel egyes költségei,
idegen nyelvű prospektus és/vagy elektronikus információ-hordozók (CD, DVD, Pendrive) - 2005
idegen nyelvű weblapkészítés - 2008

- 2003-ban a Széchenyi Terv Vállalkozáserősítő Programja keretében vissza nem térítendő támogatás segítségével korszerűsítettük gépeinket egy átfogó kapacitásnövelő beruházás megvalósításával. A beruházás kizárólag olyan gépekre irányult, melyek a legkorszerűbb lemezmegmunkáló technológiát képviselik, és mind munkavédelmi, mind környezetvédelmi szempontból megfelelnek az Európai Uniós előírásoknak.
Gazdasági Versenyképesség Operatív Program

GVOP - 1.1.1 - Technológiai korszerűsítés:
"Napelem gyártó kapacitás kiépítése Ráckevén"

GVOP - 4.1.2.- Információs társadalom- és gazdaságfejlesztés, E-gazdaság fejlesztése, e-kereskedelem ösztönzése "Elektronikus kereskedelmi rendszer és WEB-áruház fejlesztése a KORAX Kft-ben"

Nyitva tartás

Üzem:
Hétfő - Péntek: 06:30 - 14:30

Vállalkozási iroda:
Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

Elérhetőség

2300, Ráckeve, Sillingi u. 30

Tel: +36/24 485 402
Központi e-mail cím: pbox@korax.hu

Közösség

Korax Gépgyár - lemezmegmunkálás, lézervágás
Minden jog fenntartva! © Korax - Napnet