Szolgáltatások | Lézervágás, lemezmegmunkálás, csőhajlítás, plazmavágás | KORAX Gépgyár Kft.
HU
EN
RU

Lézervágás, lemezmegmunkálás, egyéb szolgáltatások
Lézervágás

Lézervágás


Professzionális lézervágás, lemezek méretre szabása, darabolás korszerűen, gyorsan, rendkívül pontosan, akár nagyon alacsony méretskála szerint is.

Modern lézervágó berendezésünk változatos geometriájú lemezalkatrészek megmunkálását teszik lehetővé.

Ezen szolgáltatásunkról részletesen itt olvashat: Lézervágás

Csőhajlítás

Csőhajlítás

Csőhajlító gépünkkel sok munkaidő ráfordítást és költséget lehet megtakarítani. Ezzel a csőhajlító berendezéssel gyártásunk hatékonyabban tud működni ennek pedig a megrendelőink az elsődleges haszonélvezői.

Csőhajlítónk képes különböző 3D CNC csőhajlítását, savállóacél, horganyzott illetve alumínium alapanyagból, melyek csőalkatrészeinek darabolását is vállaljuk. Mivel csőhajlító gépünk a legkorszerűbb technológiát képviseli, nem csak hogy számítógép által vezérelt, de képes 3 dimenzióban is dolgozni.

Legnagyobb felhelyezhető alapanyag átmérő 76 mm L=6000 mm.

Csőhajlító berendezés paraméterei:
- CNC vezérlésű, 3D-s csőhajlító berendezés
- Max. Ø 76 mm-es, illetve 6000 mm hosszú csövek hajlítására


Csőhajlító berendezés Spirálozás felsőfokon Profin meghajlított cső
Plazmavágóval végzett lemezmegmunkálás

Plazmavágás


Saválló, rozsdamentes, szerkezetacél, alumínium lemez igényes plazmavágása kevertgázas finomsugarú korszerű CNC vezérlésű plazmavágó berendezéssel: a precíziós plazmavágás a lemezmegmunkálás egyik legkorszerűbb opcióját biztosítja.

Plazmavágó berendezés paraméterei:
- Kevertgázos, finomsugarú Kjelberg Hi-FOCUS 100 típusú tápegységgel.
- Asztalméret : 2000 x 6000 mm
- Plazmavágóval vágható lemezvastagságok:
       rozsdamentes lemezek esetében: Lv 20 mm-ig
       alumínium lemezek esetében: Lv 15 mm-ig
       szénacél lemezek esetében: Lv 25 mm-ig
Élhajlítás, lemezmegmunkálás

Élhajlítás


Korszerű élhajlító berendezéssel képesek vagyunk saválló, rozsdamentes, szerkezeti acél, alumínium, LINDAB, stb. lemezanyagok hajlítására. Megoldható hajlított alkatrészek műhely rajzából lemezteríték készítése. Illetve készíthető késztermékről műhelyrajz is, ami segítségére lehet a további lemezmegmunkálási munkafolyamatokat illetően is.

Élhajlító berendezés paraméterei:

- Hajlítási hossz: 3500 mm 0,5 – 15 mm-ig, a hajlítási hossz függvényében

Besajtolás (PEM)

Besajtolás (PEM)


A PEM rögzítőelemek elterjedt alkalmazása a fémlemezbe történő besajtolás. Különböző anyagú és felületkezelésű anyák, csapok, távtartók, elveszíthetetlen csavarok közül választhatja ki az alkalmazáshoz leginkább illeszkedő rögzítőelemet. Általánosságban besajtolható kötőelemnek azokat a menetes alkatrészeket nevezzük, melyek rugalmas hordozóanyagba préselve azt hidegfolyásra késztetik. A hordozóanyag körülöleli a kötőelem speciálisan kialakított gallérját így biztosít húzóirányú és csavarirányú terhelhetőséget.

Előnyei:

- Nem szükségesek kötőelemek illetve kevesebb alkatrészre van szükség
- Kevesebb szerelési lépés és rövidebb szerelési idő.

TOX technológia

TOX technológia


TOX eljárás használatával kiváltható a nagy energiaigényű ponthegesztési folyamat. Olyan körülmények között is kiválóan alkalmazható a TOX eljárás, ahol a ponthegesztés alig vagy már egyáltalán nem. Például saválló lemezek, festett vagy horganyzott lemezek esetében. A kötések élettartama, szakítószilárdsága nagyjából megegyezik a ponthegesztésével, sőt sok esetben még jobb is emellett a technológia mellett dönteni. TOX kötésre minden hidegfagyásra képes anyag alkalmas. A TOX kötések megfelelő erőhatás révén biztosítják az anyagok időtálló és szoros egymásba kapcsolódását.

Szemcseszórás

Szemcseszórás


Kis és nagy kiterjedésű rozsdamentes alkatrészek üveggyöngy szórása. Ezzel az eljárással azonkívül, hogy az estleges gyártási nyomokat eltüntethetjük az alkatrész egy kellemes tónusú selyemfényű csillogást kap.

Precíz hegesztés

Hegesztés


Alumínium, rozsdamentes szerkezetek, csövek AFI, AWI hegesztése TÜV CERT minősített hegesztőkkel, illetve NC vezérlésű ponthegesztő berendezéssel horganyzott, alumínium valamint rozsdamentes lemezek ponthegesztése.

CNC stancolás

CNC stancolás


Saválló, rozsdamentes, szerkezetacél, alumínium lemezek különböző geometriájú alkatrészek stancolása 20 szerszám tárhelyes CNC vezérlésű stancoló géppel. Lehetőség van járófelületek, lépcsőfokok, hágcsók készítésére, lemezek kopoltyúzására.

Szegecsanya behúzás, csapfellövés

Szegecsanya behúzás és csapfellövés


Behúzó / szegecsanyák beültetése M3 – M8-ig valamint rozsdamentes, horganyzott menetes csapok fellövése M3 - M8-ig.

Tervezés


A tervezőink korszerű hardverekkel és folyamatosan naprakészen tartott szoftverekkel rendelkeznek. A gépészeti tervezés Solid Edge ST aktuális verziójával és szükség esetén AutoCAD-del történik. A tervek legtöbb esetben 3D modellezéssel készülnek, a felépített modellekből generáljuk a műhely- és összeállítási rajzokat. Képesek vagyunk a legtöbb 2D-s (pl. dxf, dwg) és 3D-s átmeneti formátumot (step, iges, sat, stl) megnyitni és tovább szerkeszteni, a megrendelők által biztosított modellekről gyártásra kész műhelyrajzokat generálni.
A tervező csoport tagjai nagy tapasztalattal rendelkező mérnökök, így a felmerülő feladatokat gyorsan, pontosan oldják meg a rendelkezésükre álló korszerű eszközök segítségével.

További információk a szolgáltatásainkról!

Amennyiben a weblapon található szolgáltatások bármelyikével kapcsolatban további kérdése merül fel, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Nyitva tartás

Üzem:
Hétfő - Péntek: 06:30 - 14:30

Vállalkozási iroda:
Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

Elérhetőség

2300, Ráckeve, Sillingi u. 30

Tel: +36/24 485 402
Központi e-mail cím: pbox@korax.hu

Közösség

Korax Gépgyár - lemezmegmunkálás, lézervágás
Minden jog fenntartva! © Korax - Napnet