Projektszám: GINOP-2.1.7-15-2016-02068
Ez a szója-csírázatatási eljárás ma a világban nem ismeretes, és amely folyamatot partnerünk szabadalommal védett le a világ számos országában. A projekt szellemi hozzáadott értéke az emberi fogyasztásra alkalmas egészséges élelmiszer alapanyag előállító technológia és annak cél szerinti speciális gyártóberendezései, különös újdonság a kombinált nagyüzemi csíráztató és hőkezelő berendezés és technológia, amire idáig még laboratóriumi kísérletek sem voltak.
Projektünk eredménye a szójacsíráztatási folyamat pontos, nagyüzemi körülmények között is alkalmazható technológiai paraméterek meghatározása, egy komplett kisüzemi technológiai sor, valamint egy nagyüzemi csíráztató-hőkezelő kombinált berendezés prototípusának elkészítése, tesztelése a saját Formatervezési Mintaoltalommal rendelkező perforált lemezalkatrészeink beépítésével – Legalább 2 különböző méretű göngyöleg, vagy eszközmosó berendezés terveinek és min. 1 prototípusának elkészítése, tesztelése a csíráztatási technológia rendkívüli higiéniai előírások által megkövetelt, eddig nem létező szárítási paramétereket biztosító új szárító, lefúvató egységgel, vízvisszaforgató, extra energia- és víztakarékos kivitelben.
Végeredmény: bemutatható, működő kiskapacitású, komplett szójacsíráztató és tartósító technológiai sor, a végén mosóberendezéssel, technológiai leírással, paraméterekkel, azaz teljes gyártási know-how-al.
Tájékoztató összefoglaló: GINOP-2.1.7-15-2016-02068
Publikációk a témában:
1. www.techmonitor.hu – Szójafőző technológiáról részletesen
2. Műszaki Magazin – www.muszaki-magazin.hu – Újonnan fejlesztett főzőtechnológia