Minden nap jobbak akarunk lenni, mint tegnap!
E-mail

pbox@korax.hu

Telefon

+36-24-485-402

Gyártási szolgáltatásaink

Modern géppark

KORSZERŰ TECHNOLÓGIA

A minőségi lemezmegmunkálás záloga a korszerű technológia – modern géppark.

A lemezmegmunkálás körébe tartozó munkafolyamatokat cégünk a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával végzi, így például a lemezek precíz méretre szabását, darabolását a lézervágás biztosítja.

Kiemelten fontos számunkra, hogy a lehető legmagasabb minőséget nyújtsunk ügyfeleink számára mind a lemeztermékek előállítása, mind pedig a különböző gépgyártási folyamatok terén, ezért folyamatosan fejlesztjük gépparkunkat, illetve gondoskodunk munkatársaink szakképzéséről, szakmai továbbképzéséről is.

Mely anyagok megmunkálását vállaljuk?

√  szénacél
√  rozsdamentes acél
√  saválló acél
√  horganyzott lemezek
√  alumínium lemezek

LEMEZMEGMUNKÁLÁSI SZOLGÁLTATÁSAINK:

Több szolgáltatást is kínálunk a lemezmegmunkálás területén belül, s ezeket kizárólag vállalkozások részére bérmunkában végezzük.

KORAX LÉZERVÁGÁS

A lézervágás az egyik legprecízebb és legtöbb lehetőséget kínáló technológia az anyagmegmunkálás, alakítás terén. A lézervágó berendezés rendkívüli pontossággal képes a megadott paramétereknek megfelelően kivágni a kívánt formát egy anyagból, vagy méretre vágni különböző vastagságú munkadarabokat.
A lézervágás minőségének egyik legmeghatározóbb tényezője a lézervágó gép teljesítménye, ami egyrészt

√  a befoglalható munkadarab méret,
√  másrészt az anyagvastagság,
√  harmadrészt pedig a feldolgozási sebesség

alapján határozható meg.

Professzionális lézervágás, lemezek méretre szabása, darabolás korszerűen, gyorsan, rendkívül pontosan, akár nagyon alacsony méretskála szerint is.

MIRE ALKALMAZZUK A LÉZERVÁGÁST?

A lézervágó gép használata a fémipari megmunkálás egyik igen hatékony és sokoldalúan alkalmazható eszköze.
Elsősorban az általunk gyártott berendezések rozsdamentes és szénacél alkotóelemeinek méretre vágásra, formavágására használjuk, ám az ügyfeleink számára gyártási szolgáltatásként is ajánljuk – különféle munkadarabok és anyagok precíz és gyors vágását végezzük.

A lézervágó berendezés alkalmas különböző geometriájú lemez-alkatrészek kivágására szénacél, rozsdamentes acél, savállóacél, horganyzott, illetve alumínium alapanyagokból.

⇒ A lézervágó asztalára a legnagyobb felhelyezhető lemez alapanyag mérete: 1500 mm x 3000 mm.

Miért különleges a fiber-lézer technológia?

√  az egyik legfontosabb:  magas minőség garantáltan költséghatékonyan!
√  A lézervágó berendezés CNC által vezérelt, így képes megalkotni a leghatékonyabb vágási útirányt, s ezáltal gyors és költségek szempontjából is rendkívül hatékony eredményt biztosít.
√ Rendkívül magas tisztasági fokkal dolgozik a berendezés, mely kiváló kontúrokat és sorjamentes vágásokat eredményez. Ez is garantálja a magas minőséget.
√  A lézervágó egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a lézersugár rendkívül magas precizitással képes vágni, így olyan pontos részleteket megengedve nagyon alacsony méretskálán is, amely más vágási technológiával elképzelhetetlen lenne.
√  A fiber-lézer berendezésben a folyamatok során a lézervágó nincs direkt kontaktusban az anyaggal, ezért lehetséges a legvékonyabb lemezek lézervágása is sérülésmentesen.

Milyen rajzra van szükségünk, hogy segíthessünk?

⇒ DXF fájl, ám CAD rajzokból (Autocad, Solid EDGE stb.) vagy bizonyos esetekben akár kézi vázlatból is tudunk dolgozni igény esetén.
⇒ Tudunk egy vázlatból korszerű gyártási dokumentációt készíteni, a műhelyrajztól kezdve egészen a szilárdtest lézervágott mintapéldányig.

 

Jelentős lemez raktárkészletünknek köszönhetően kisebb mennyiségű lézervágott alkatrészeket megrendelő ügyfeleket is képesek vagyunk kiszolgálni = költséghatékonyság, ugyanis ezáltal ügyfelünknek nem kell teljes lemez táblát megvásárolnia.

Lézervágó berendezés paraméterei:

CSŐHAJLÍTÁS

Jelentős munkaidő ráfordítást és költséget takarítunk meg ügyfeleinknek csőhajlító gépünk használatával.

⇒ Csőhajlító berendezésünk képes különböző 3D CNC cső hajlítását savállóacél, horganyzott illetve alumínium alapanyagból elvégezni.
⇒ Csőalkatrészek darabolását is vállaljuk.
⇒ Legkorszerűbb technológiát képviseljük –  számítógép vezérlésével 3 dimenzióban is képes dolgozni.
⇒ Legnagyobb felhelyezhető alapanyag átmérője: 76 mm L=6000 mm.

Csőhajlító berendezés paraméterei:

ÉLHAJLÍTÁS

Korszerű élhajlító berendezéseink többféle lemezanyag élhajlítására képes. 

√   Hajlított alkatrészek műhely rajzából képesek vagyunk lemezterítéket készíteni, Illetve késztermékről műhelyrajz is készíthető, ami segítségére lehet a további lemezmegmunkálási munkafolyamatoknak.

Élhajlító berendezés paraméterei:

elhajlito

2021-ben kompakt ipari robot élhajlító beszerzésével fejlesztettük gépparkunkat. Ennek révén képesek vagyunk nagy mennyiségű azonos alkatrészt azonosan magas minőségben és gyorsan gyártani.

Optimális költség-haszon arányt biztosítunk ügyfeleinknek!

BESAJTOLÁS (PEM)

A PEM rögzítőelemek elterjedt alkalmazása a fémlemezbe történő besajtolás. Különböző anyagú és felületkezelésű anyák, csapok, távtartók, elveszíthetetlen csavarok közül választhatja ki az alkalmazáshoz leginkább illeszkedő rögzítő-elemet.
Általánosságban besajtolható kötőelemnek azokat a menetes alkatrészeket nevezzük, melyek rugalmas hordozóanyagba préselve azt hidegfolyásra késztetik. A hordozóanyag körülöleli a kötőelem speciálisan kialakított gallérját így biztosít húzóirányú és csavarirányú terhelhetőséget.

Előnyei

besajtolas_pem

Megtervezzük - legyártjuk!
szakértő mérnök és gyártó csapatunkkal

TOX TECHNOLÓGIA

TOX eljárás használatával kiváltható a nagy energiaigényű ponthegesztési folyamat. Olyan körülmények között is kiválóan alkalmazható a TOX eljárás, ahol a ponthegesztés alig vagy már egyáltalán nem, pl. saválló lemezek, festett vagy horganyzott lemezek esetében.

A kötések élettartama, szakítószilárdsága nagyjából megegyezik a ponthegesztésével, sőt sok esetben inkább javaslandó ezen technológia mellett dönteni.

TOX kötésre minden hidegfagyásra képes anyag alkalmas. A TOX kötések megfelelő erőhatás révén biztosítják az anyagok időtálló és szoros egymásba kapcsolódását.

tox

HEGESZTÉS

AFI, AWI hegesztése TÜV CERT minősített hegesztőkkel, illetve NC vezérlésű ponthegesztő berendezéssel horganyzott, alumínium valamint rozsdamentes szerkezetek, csövek valamint lemezek ponthegesztése.

2022-ben ipari robot hegesztő beszerzésével fejlesztettük tovább gépparkunkat. Ezáltal képesek vagyunk nagy mennyiségű azonos alkatrészt azonosan magas minőségben és gyorsan gyártani.

Optimális költség-haszon arányt biztosítunk ügyfeleinknek!

SZEGECSANYA BEHÚZÁS ÉS CSAPFELLÖVÉS

⇒ Behúzó / szegecsanyák beültetése M3 – M8-ig

⇒ rozsdamentes, horganyzott menetes csapok fellövése M3 – M8-ig

szegecsanya

Megjelent a pályázat!!
Tervezzük együtt fejlesztését – készüljünk fel együtt a pályázatra!

2024. augusztus 13. – 2025. április 7. közötti időszakban beadható  pályázat élelmiszeripari feldolgozó üzemek részére – KAP/Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása program

Megtervezzük – legyártjuk- szakértő mérnök és gyártó csapatunkkal